YOLO – FUSION NIGHTS VOL.1

Y(ou) O(nly) L(ive) O(nce)

2014. március 14-én a YOLO szervezésében elindult a Fusion Nights rendezvénysorozat, mely itthon elsőként kapcsolja össze a divatot, gasztronómiát és zenét. Valamennyi rendezvény más-más tematikára épül majd, a hármas fúzió azonban állandó marad.

A szervezők tájékoztatása szerint a rendezvénysorozat célja a művészeti ágak egymásra hatásának megjelenítése a YOLO életérzés, azaz a tartalmas, minőségi életre való felhívás eszméjében, egy a művészetekre fogékony közösség összekovácsolása, a divat és a stílus egyéni hangjainak megszólaltatása!

Küldetésük a hazai divattervezők megismertetése, elérhetőbbé tétele a nagyközönség számára, olyan fúziós estek keretében, ahol a divattervezők munkái mellett a vendégek megismerkedhetnek különböző gasztronómiai és zenei stílusokkal, valamint művészeti ágakkal.

Fusion-8729Az első Fashion Meets Music rendezvény a NINO Ibiza Budapest Club-ban került megrendezésre, mely itthon egyedülálló módon Ibizából hoz zenei ízelítőt a hazai közönség számára. Minden péntek és szombat este a Pacha Ibiza Dj-i játszanak, miközben táncos performance-ok színesítik a bulikat.

Az első rendezvényen 3 neves magyar divattervező kollekciója került bemutatásra egy hazai divatbemutatón elsőként debütáló – az úgynevezett ioo technológiával animált – a modellek mozgására változó interaktív kifutón.

Női tervező
Zigi Brand – Oláh Zsigmond

„A modern és fiatalos életstílus nagykövete!”

Fusion-9476Zigi ruhái a női sziluett tökéletes másai újszerű és időtálló köntösbe bújtatva, ezzel kölcsönözve magabiztos, nőies megjelenést a mindennapokban. A márka eleganciája, a különleges és természetes anyagok használata, a kivitelezés finomsága, mind hozzájárulnak a test vonalainak tiszta és lágy formakövetéséhez.

Férfi tervező:
ZAKO Clothing
– Hidvégi Éva és Domokos Mihály

A 2012-ben alakult ZAKO Clothing képzőművészeti inspirációk által létrejött grafikai mintavilágot transzformál öltözékekre.

Fusion-8521Fő ismérve a kézi technikákkal történő nyomhagyás, a személyes kézjegy. A szubjektív, szabadon kezelt minták a belőlük készült ruhadarabokon viselőjük személyiségével kiegészülve kelnek életre.

Céljuk egy állandó változásban lévő városi terepmintával való kísérletezés… a változás követése, leképezése.

Ékszertervező:
Czók Ildi design jewellery
– Czók Ildikó

A kezdetben tisztán ornamentikus formákból, illetve buja, barokkos, gyöngyös és fonalbogyós nyakékekből álló kollekcióját idővel új formákkal egészítette ki. Geometrikus ékszereinek, melyek a testre alakított sík felületek betekerésével keletkeznek, a Fény játékszerei nevet adta. Új kollekciójában nagyméretű, absztrakt virágcsokrokat láthatunk fejdíszként, karkötőként és nyakékként.

Fusion-8637Ildi a színek szerelmese, megrögzött hangulatvadász. Az ihlet bárhol meglepheti, akár egy, a szürke kövekkel kirakott Váci utcán meglátott bronz csatornafedél által is, amiből nyakék is született.

Czók Ildi ékszereit olyan bátor nőknek készíti, akik merik vállalni önmagukat, nőiességüket, egyéniségüket. Akik nem a tömegbe beleolvadni, hanem látszani akarnak.

A multifunkcionalitás jegyese:
Sensimilla
– Könczöl Vera

Fusion-9549Tapasztalt tervezőként gyermeke születése után egy kismamáknak készült kollekcióval tért vissza pályájára. Már ekkor a multifunkcionalitásban, variálhatóságban gondolkodott.

Így született a 10waydress, a tízféle képpen viselhető, télen-nyáron hordható ruhadarab.  Ezt követte a Ring Dress, majd a ZipCoat kabát. A Sensimilla márka állandó jelzőjévé vált, hogy variálható ruhákat kínál.

Ez a többfunkciós darab több mint 30 színben rendelhető, viselői megannyi változatos formát varázsolhatnak belőle, így mindenki egy kicsit máshogy néz ki benne. A kollekció legexkluzívabb darabja a jégselyemből készült 10waydress estélyi ruha.

A YOLO Fusion Nights a jövőben folyamatosan változó tematikával, újító szemléletmóddal kíván tartalmas szórakozást nyújtani rendezvényein a divatra és újdonságokra fogékony közönségnek.

Ami minden eseményen állandó: Dress code: Dress to impress!

VM
Forrás:
FUSION NIGHTS@NINO

Kategória: Divatbemutatók | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.