Pásztor Anna a MAURA új kollekció arca

Ruhák nagybetűs nőknek…

Karakteres vonalvezetés, geometrikus szabásvonalak, egymásra hajtott rétegek, selymes csillogás, áttetsző csipke: ez a MAURA 2014 tavasz-nyár. Néhány napja a Bálnában mutatták be a legújabb kollekciót, amelynek arca a vagány, de ízig-vérig nő: Pásztor Anna. Murakeözy Gabriella Jean Nouvel világából merített inspirációt az új kollekcióhoz: a francia építész zseni épületeiben megjelenő formák, fény-árnyjátékok a szabásvonalakban, az alapanyagokban és a színekben is visszaköszönnek.

Pásztor AnnaMíg a korábbi kollekció a népi motívumokat a modern divatirányzatokkal egyesítette, Murakeözy Gabriella tervező most a francia építész három különleges most megvalósuló épületegyüttesének 3D-s látványterveiből merített ihletet. A finoman áttetsző csipkék a Louvre Abu Dhabiban megjelenő árnyjátékra reflektálnak, az egymásra hajtott rétegek visszatérő motívumként jelennek meg a Párizsi Filharmóniát megidézve. Az egymást kimetsző vagy egymáshoz kapcsolódó íves formák pedig a sivatagi rózsát szimbolizáló Katari Nemzeti Múzeum épületének összekapcsolódó lemezeit képezik le.

Pásztor AnnaJean Nouvel látásmódja és gondolkodásmódja, az építészétében megjelenő kettőség inspirált: épületeinek kiindulópontja mindig a helyi kultúrához kötődik, de a végső megfogalmazás már annyira letisztult, hogy általános emberi és kulturális értékeket képvisel. Mindez a bennem rejlő kettőséget juttatja eszembe: designerként fontos számomra, hogy amit tervezek, praktikus legyen, kifejezze az egyéniséget, képzőművészként pedig szeretném láttatni a szépet, a színek és formák által” – mondta el Murakeözy Gabriella. „A MAURA 2014 S/S nem csak forma-, hanem színvilágában is egészen más: a fekete és fehér mellett megjelennek a sivatag hangulatát visszaadó bézs, valamint a lazac és a kék árnyalatai is. Az anyagokat tekintve a természetes alapanyagokból készült textilek mellett, az organza, a modern mintázatú csipke, valamint a matt fényű szatének jellemzőek” – tette hozzá a tervező.

Örömmel vállaltam el, hogy én legyek a MAURA tavaszi-nyári kollekciójának arca. Gabi ruháiban egy másik énem bújuk elő, aminek köszönhetően nőies, letisztult, elegáns, visszafogott, de mégis laza irányba vihetem fashion kalandozásaimat, ami jól ellensúlyozza színpadi vadságomat” – mesélte Pásztor Anna a felkérés kapcsán.

VM
További információ:
https://www.facebook.com/MauraDesign?fref=ts

Kategória: Divat Kampányok, Divatsarok | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.