Nagyító alatt az IdeaPad Yoga 13

…egy érintéssel Tiéd lehet a Világ

Szisztok Szépségek! Ismét egy vadiúj technikai kütyüvel jelentkezek. A Lenovo cég jóvoltából az IdeaTab A1000 tablet után kipróbálhattam a 360 fokban kifordítható, érintőképernyővel ellátott, szupervékony, nagyon dögös IdeaPad Yoga 13 Ultrabookot. A lehető legjobbkor csöppent be az életembe, hisz akkor épp szerelőnél volt jó öreg laptopom. És mondanom sem kell, hogy egy blogger számítógép nélkül olyan, mint az autó kerék nélkül… :)

LenovoEgy megbízható partner
Titkon megsúgom Nektek, hogy egy picit sem konyítok az informatikához. A laptopokkal valahogy úgy vagyok, mint az autókkal, ha szép a színe, jó a formája nekem már tetszik. Szóval, ha egy gép elég vékony, könnyű és a „Power” gomb benyomása után még azelőtt feláll, mielőtt kifordulnék a konyhába, nálam már tuti befutó…

Így nézzétek el nekem, ha most nem valami fennkölt szavakkal fogom leírni a tapasztalatomat az IdeaPad Yoga 13-al kapcsolatban. Na, de kezdjük a legelején!

Gyártó: LENOVO
Modell: IdeaPad Yoga 13

LenovoCsomagolás, tartozékok
Amikor először kezembe vettem a becsomagolt szépséget, rögtön az futott át az agyamon, hogy vajon nem csupán az üres kartondobozt kaptam meg a futártól, ugyanis nagyon könnyű volt az egész. De kicsomagolás után megnyugodtam… :) minden a helyén volt, gép, töltő, tápkábel, útmutató füzet.

Nagyon tetszett benne, hogy a külső, egyszerű kartondobozon belül egy újabb, ám nagyon igényes dobozt találtam, azon belül is külön-külön dobozokban kapott helyet a töltő és a tápkábel.

LenovoKülső
Kicsomagolás után, kézbe véve nem tudtam megállni, hogy ne simogassam végig a gép tetejét, annyira finom, letisztult, és hihetetlenül sima volt. Külön piros pont ezért a Lenovo ügyes kezű mérnökeinek.

Nagyon kellemes kézbe venni, könnyű és összecsukva is hihetetlenül vékony. Ilyenkor elgondolkodom, hogy vajon hova tudnak a készítők annyi okosságot belegyömöszölni egy ilyen lapos gépezetbe).

LenovoA zsanérokról csupán egy mondat írnék: nagyon erősek, könnyen nyílnak, és biztos vagyok benne, hogy a jó minőségnek köszönhetően a sok nyitogatást és csukogatást is jól fogják bírni.

Amit külön imádtam benne, hogy a Yoga 13 360 fokban kitekerhető, és bizony a tesztidőszak alatt igen gyakran ki is tekertem szegénykémet…  de az együtt töltött időszak alatt rájöttem, hogy ez a kis kütyü maximálisan állja a sarat mellettem, egyszóval tökéletes partner egy magamfajta újságíró/bloggernek, aki rengeteget rohangál, gyakran kapcsolja ki és be, na és persze sokat dolgozik rajta.

Belső/ Konfiguráció
A jelenlegi laptopom épp annyi idő alatt áll fel, amíg odateszem a kávét a tűzhelyre. A Lenovo IdeaPad Yoga 13 azonban a bekapcsolása után már szinte fél másodperc után használható – ez számomra nagy élmény volt.

Lenovo

Itt megemlíteném, hogy a bekapcsológomb igen diszkréten lett elhelyezve, annyira vékony, hogy először még keresnem is kellet.

Gyári jellemzők:

× 360 fokban hátrahajtható képernyő Lenovo Transition funkcióval
Könnyű átváltás a négy üzemmód között – A Lenovo Transition technológia automatikusan átváltja a megfelelő beállításokat és rögzíti a billentyűzet pozícióját.

×Windows 8 Pro rendszerig
A beépített érintésvezérlés, a billentyűzet és az egér együttes használatával gyorssá, folyamatossá és szórakoztatóvá varázsolhatjuk a számítógép-használatot.

Lenovo×Lenovo Motion Control
Használjuk a webkamerát vezérlőeszközként: egyszerű kézmozdulatokkal lapozhatunk, tekerhetjük előre vagy vissza a zenét, módosíthatjuk a hangerőt, és adhatunk további parancsokat.

×10-ujjas többérintéses technológia
A Windows 8 rendszerrel tökéletesen együttműködő készülék még precízebb vezérlést biztosít.

×InstantResume
Az ultra érzékeny készülék mindössze 10 másodperc alatt „felébreszthető” az alvó állapotból

×HD-grafika támogatása
Élvezd a gyönyörű grafikát és használd a HDMI-kimenetet, hogy a készüléket könnyedén csatlakoztathassuk egy TV-hez vagy monitorhoz.

Lenovo×Lenovo Cloud Storage
Védi fontos adatainkat miközben gyors és kényelmes hozzáférést és fájlmegosztást biztosít. Az adatok biztonsági mentése és szinkronizálása az egész szervezetben automatikusan történik, miközben lehetőség van több eszközről hozzájuk férni. Az adatok titkosított továbbítása kiemelkedő szintű biztonságot nyújt.

×Gyors adatátvitel
Végezz gyors adatátvitelt a Yoga 13 és más eszközök között az USB 3.0 SuperSpeed segítségével – akár tízszer gyorsabb az eddigi USB-technológiáknál.

×HD+ kijelző IPS technológiával
Nagy fényerejű IPS LCD képernyő. Az IPS (képsíkváltás) technológia élénk színeket és csaknem 180 fokos betekintési szöget biztosít.

Összefoglalva
Ha tehetném, most azonnal beszereznék belőle egy példányt magamnak. Nagyon tetszett, nagyon meg voltam elégedve vele. A tesztidőszak alatt rajta írtam a cikkeket, amihez nem kevés képet töltöttem le és persze fel… hihetetlen gyors volt.

LenovoTöbbször is elkísért megbeszélésekre, találkozókra, persze ilyenkor szükségem van az internetre is… de a Yoga 13 ebben is kap egy nagy, zöld pipát, ugyanis azonnal felismerte és csatlakozott a legjobb minőségű wifi-hez.

A kijelzője színei mesések, az érintőképernyő gyors, könnyen kezelhető. Először furcsa volt egér nélkül, csupán az ujjaimmal irányítani a gépet, de a végén annyira belejöttem, hogy amikor visszaálltam a régi laptopomra, először annak a monitorját is elkezdtem nyomkodni… de nem történt semmi :)

LenovoKönnyű, ezért bárhova magunkkal vihetjük, tökéletes partner egyetemi előadásokra, vagy a munkahelyünkre. Szóval igen, nem tudok rosszat írni róla és csak is ajánlani tudom mindenkinek. (Legfeljebb az ára jelenthet visszahúzó erőt: 350 000 Ft körül).

A Lenovo IdeaPad Yoga 13 notebookot a Lenovo hazai képviselete bocsátotta rendelkezésemre. Köszönöm, hogy kipróbálhattam…

További információ:
http://www.lenovo.com/hu/hu/
https://www.facebook.com/LenovoMagyarorszag?fref=ts

Kategória: Tesztre Fel! | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.