Limelight – Rivaldafényben „Egyedi sorsok”

Lépjetek be Ti is a Sofitel elegáns világába!

A nagysikerű londoni és brüsszeli bemutató után Budapestre érkezik a Limelight, a Sofitel új fénykép kiállítása. A bemutató olyan művészeket, zenészeket, politikusokat, vállalkozókat mutat be, akik nagy hatással voltak a világra az elmúlt években.

Mint a francia elegancia világi nagykövete, a Sofitel szálloda büszkén veszt részt ilyen nagyszabású kulturális eseményekben. A kultúra a szállodalánc számára a kifejezés fontos eszköze, hiszen aktív részeseként egyfajta összeköttetést teremt a világ Sofitel szállodái között.

The Beatles by Jean-Marie Périer

The Beatles by Jean-Marie Périer

A Sofitel legújabb művészi együttműködése a párizsi Polka Galériával, a Limelight, vagyis a Rivaldafény nevet kapta. Arra a kultúrfilmre utal, amely elindította Charlie Chaplin karrierjét Hollywoodban. A kiállítás lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megtekinthessék olyan nagyszerű emberek fényképét, mint például Mick Jagger, Carla Bruni, John Lennon, Bill Gates, Jeff Koons, Brigette Bardot és Yves Saint Laurent. A kiállításra világhírű fényképészek három generációja szolgáltatja a képeket – Marc Riboud, Jean-Marie Périer, Sébastien Mick és Derek Hudson-, melyek jól illusztrálják a különböző stílusok és korok radikális különbségeit.

Salvatore Dali by Marc Ribout

Salvatore Dali by Marc Ribout

Ez egy csodálatosan eklektikus képválogatás, mely által újraélhetjük a múlt egy-egy különleges pillanatát, egyedi sorsokat, színes egyéniségeket tekinthetünk meg ritka meghittségben. Többek között láthatjuk például a Beatlest egy piros ajtó mögül leskelődni; Picassot, ahogy kutyájával sétál; Mariah Carey-t ahogy saját konyhájában főz; David Hockney-t a stúdiójában; Barack Obamát a kampányában; Winston Churchillt; Charles de Gaullet; Carla Brunit; Mick Jaggert; Bill Gatest…

Yves Saint Laurent és Carla Bruni by Jean-Marie Périer

Yves Saint Laurent és Carla Bruni by Jean-Marie Périer

A körülbelül 35 képből álló kiállítás 2013 szeptember 30-tól november 30-ig díjmentesen tekinthető meg a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda halljában.

Fotógráfusok

Derek Hudson

A fiatal, elszánt angol származású Derek, amint elkezdett szabadúszó fotósként dolgozni a londoni sajtó számára jelentős Fleet Streeten egyből elnyerte az Év legjobb fiatal fényképésze díjat. Ezt követően az Egyesült Államokba költözött, ahol a Life magazin fényképésze lett. Ezalatt az idő alatt számos más nemzetközi újsággal együttműködött, mint például a Stern, a Paris Match, a „Sunday Times, a Newsweek és a Time. Kétszer nyerte el a világ legjobb sajtófotósának járó díjat, illetve egy, az Amerikai Művészeti Igazgatók Egyesülete által kiállított elismerést több egyéb kitüntetés között. Fotóriportersége mellett nagy érdeklődést mutat a divat és a művészetek iránt. 1997 és 2000 között felkérte a Le Monde francia újság a Nemzetközi Cannes-i Filmfesztivál hírnökének. Jelenleg Párizsban él.

Kate Moss by Derek Hudson

Kate Moss by Derek Hudson

Sébastien Micke

A francia származású fotóművész 13 éve kezdte karrierjét a Paris Match-nál. Nagyon hamar számos magazin kedvelt fotósává vált. Fiatal fotós, aki szeret játszani fotóinak szereplőivel. Színes és élettelteli képeinek minden részlete fontos, amelyekkel feltárja a tárgyak személyiségének legapróbb részleteit is. Meggyőzte például Mariah Carey-t, hogy megörökíthesse, ahogy estélyi ruhában saját konyhájában főz. Ma Los Angeles-ben él, ahol a Hollywood-i sztárokat fotózza a legnevesebb magazinoknak, mint például Vanity Fair Italia, Vouge Brasil, Elle France, GQ és Paris Match.

Dita Von Teese by Sébastien Micke

Dita Von Teese by Sébastien Micke

Jean-Marie Périer

22 éves korában már olyan híres zenészeket fotózott, mint Mick Jagger, James Brown, the Beatles, Johnny Hallyday vagy Miles Davis. 1975-ben eldöntötte, hogy a filmkészítésnek szenteli életét Los Angelesben. 15 év után azonban visszatért a fényképészethez, és az Elle magazin fotósa lett. Véleménye szerint a divattervezők a mai világ rocksztárjai, ők az új Rolling Stones. Tehetségesek, fantáziájuk határtalan és rengeteg pénzük van. Senki nem lehet egyenlő Karl Lagerfelddel. Ha ő szeretne egy jéghegyet a divatbemutatójára, valaki biztosan elhozza neki, akár egyenesen Svédországból.

Jagger by Jean-Marie Périer

Jagger by Jean-Marie Périer

Marc Riboud

Az első fényképe a Life magazinban jelent meg, ez volt a híres „Eiffel tower’s painter” című kép. Majd a Magnum ügynökséghez társult, miután megismerte Henri Cartier-Bressont és Robert Capat. Utóbbi Londonba repítette, hogy „csajozzon és angolul tanuljon”. Igaz angol tudását nem nagyon fejlesztette, de intenzíven fotózott. Az 50-es 60-as években körbeutazta a Közel-Keletet és Afganisztánt, majd Indiát és Kínát. 1976-ban a Magnum elnöke lett, majd 3 évvel később lemondott. 1980 óta is folyamatosan utazgat, saját kedve szerint. Számos díjjal jutalmazták élete során, többek között kétszer nyerte el az amerikai Tengerentúli sajtóklub díját, az TimeLife elismerését, a Lucie díjat és az ICP díjat.

Claudia Cardinale by Marc Riboud

Claudia Cardinale by Marc Riboud

Én ott leszek, és beszámolok Nektek a kiállítás minden egyes pillanatáról… :)

Forrás:
WWW.SOFITEL-BUDAPEST.COM
Képek:
http://www.tandem-pr.com
http://pinterest.com/

Kategória: Divatesemények, Divatfotósok | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.