Elveszve esküvő földjén?

Something Old Bride vintage  – kreatív ötletek menyasszonyokra szabva

Már pöttöm kislány korunkban óriási terveket szövögethetünk életünk egyik legfontosabb, és ha minden jól alakul életünk legszebb napjáról. Álmodozunk a nagy Ő-ről, a gyönyörű dekorációról, a jó hangulatú lakodalomról és a tökéletes menyasszonyi ruháról. De vajon nem feledkeztünk meg a nagy készülődésben valamiről? Dehogyis nem, méghozzá az egyedi, kézzel készült esküvői kiegészítőkről, amelyek napjainkban egyre nagyobb szerephez jutnak a házasulandó párok életében.

Something Old BrideBármennyire is lényegtelen tűnik az elején, bizony az aprónak tűnő részletek a legfontosabbakká válhatnak az esküvőnk napján. Lehet, hogy már megvan a ruha, a hozzá illő cipő, a valami kék, a régi, az új és a kölcsön kapott, de még mindig hiányzik egy dolog. Gondolkodjunk, írjunk listát, nehogy végül gyűrű párna, kitűző, retikül, vagy épp fejdísz nélkül maradjunk a nagy napon. Apró dolgok, de mégis tökéletessé teszik életünk legcsodálatosabb ünnepét. Ha a helyükön vannak, lehet fel sem tűnnek, de rögtön észrevesszük, ha hiányoznak.

Something Old BrideSzeretném most bemutatni Nektek Bíró Katicát és Marjai Ágnest, akiket a laktóz érzékenységük és az esküvők iránti szerelmük hozott össze. A lányok gondoltak egy nagyot és közös vállalkozásba fogtak, így született meg a Something Old Bride vintage blog, ahol esküvői kiegészítőkkel és különlegesen egyedi ékszerekkel találkozhatsz.

Bíró Katica és Marjai Ágnes

Bíró Katica és Marjai Ágnes

Katica gasztroblogger és divattervező, Ági főállásban marketinges, de önmagát csak “esküvőálmodónak” hívja. A mára jó barátnőkké vált alkotók munkáiban testet öltenek a menyasszonyok legszebb kiegészítői, csak aztán tudjunk köztük választani. Engem már levettek a lábamról, most itt az ideje, hogy Ti is ellátogassatok a Something Old Bride vintage oldalra, és megnézheted, hogy egy olykor semmit mondó anyag miként válik műalkotássá.

Most pedig ismerjétek meg Őket közelebbről!

1.      Hogy indult ez az egész? Nehéz volt a kezdés?

A történetünk ott kezdődik, hogy laktózérzékenyek vagyunk. Katica blogján keresztül találkoztunk (laktozmentesfakanal.blogspot.hu), akiről kiderült, hogy nem csak egy nagyon szuper gasztrobloggert, hanem divattervező is, aki szintén szerelmes az esküvőkbe :) Így sorszerű volt, hogy egymásra találjunk munka terén is. :)

DSCF3277Mivel mindketten imádjuk a vintage stílust és mindent, ami DIY, ezért egyértelmű volt, hogy valamit előbb-utóbb alkotni fogunk. Így született meg ez az oldal http://somethingoldbride.blogspot.hu és az általunk készített számos alkotás.

2.      Ha most betérnék hozzátok, mint leendő ara, miben tudnátok segíteni?

Egyedi kézzel készített, vintage esküvői kiegészítőket és kellékeket árulunk, régi csipkékkel, fátylakkal és újrahasznosított vintage anyagokkal dolgozunk, de mindent felhasználunk, ami megtalálható a nagyi padlásán. Azért is választottuk ezt a nevet, mivel egy menyasszonyon mindig kell ,hogy legyen “valami régi – something old, valami új – something new, valami kék – something blue és valami kölcsön – something borrowed”…így a mi kiegészítőink, ékszereink tehát lehetnek a “valami régik” :)

3.      Milyen kiegészítőkkel találkozhatunk Nálatok?

Műhelyünkben készítünk többek között fejdíszeket, hajbavalókat, fülbevalókat, nyakékeket, gyűrűpárnákat, táskákat, fátylakat tüllből és csipkéből, valamint csipke kesztyűk, csipke ernyők és csipke csokrok széles választéka, de bármilyen egyedi kiegészítőt szívesen elkészítünk.

Something Old Bride4.      Egyedi elképzeléssel is elétek állhat valaki?

Bármilyen egyedi elképzelést, ötletet szívesen veszünk és igyekszünk is megvalósítani. Így készül például csupa csipke csokrunkból most ezüstös-szürkés verzió, pont most lett kész egy menyasszonynak a barack színű csipke öve illetve dolgozunk lila színű gyűrűpárnán és élővirágos-gyöngyös fejdíszen is, szintén egyedi megrendelésekre.

5.      Mi a legfelkapottabb darab jelenleg?

Általában a gyűrűpárna a legnépszerűbb kiegészítő, ezekből készítettünk már tüllös, csipkés, gyöngyös és zsákvászonnal kombinált rusztikusabb verziót is. Ami pedig most a legnépszerűbb, az a nemrég készített egyedi csipkecsokor, amely antik csipkék, tüll virágok és hatalmas tekla gyöngyök felhasználásával készült, díszgombostűvel a helyére szúrva. E mellé készítünk most kitűzőket, a vőlegénynek és kísérőinek illetve kardíszeket a koszorúslányoknak.

Something Old Bride6.      Mit gondoltok van esküvői divathullám? Mi idén a trend?

Az idei trend az esküvők terén a letisztultság, egyszerű színek, a vidéki romantika és a régi korok divatja, azaz a vintage lesz. Nekünk különösen kedves ez, hiszen ez a stílus, amely meghatározza a munkánkat, a kollekciónk is teljes egészében régi anyagok, csipkék és gyöngyök újjászületéséből valósul meg. 

7.      Mi volt a legelső kollekciótok, mi ihlette?

A metál kollekció az első kollekció ami már kollekcióként készült. Alapja egy gyöngyházfény-pezsgő színnel bevont textil, ami gyönyörű tartást ad mind a virágoknak, mind a táskának és gyűrűpárnának. A kollekcióban felhasznált gyöngyök egy régi, vintage gyöngysor darabjai voltak.

Something Old BrideA gyűrűpárnát igazi kézi horgolt antik csipke díszíti. A metál és a csipke igencsak különleges összhatást nyújt együtt, ezért is választottuk ezt a párosítást. A két organza szalagra lehet a gyűrűket húzni. A táska egy vékony, kecses borítéktáska, patenttal záródik, sok szabálytalan tekla gyöngy díszíti, melyet egyenként varrtunk fel. A fejdísz három virágdísszel készült. A virágokat olvasztásos technikával csináltuk, mindhárom közepét a már említett szabálytalan tekla gyöngyök díszítik. Tartozik a szetthez egy kitűző is, amit el tudunk képzelni nyaklánc helyett, de akár a vőlegény kitűzőjének is. Ami a szettet még kiegészítheti, ha elég bevállalós a vőlegény, az egy metál csokornyakkendő lenne.

8.      Egyre többen használják alkotásaik elnevezésekor a vintage szót. Mit jelent ez számotokra?

Külföldön már évek óta divat, sőt mondhatni ez az egyik legnépszerűbb irányzat. Azért is szívünk csücske, mivel ebben a stílusban megmutatkozik a múlt iránti szeretet, a régi emlékek és hagyomány az egészet stílusossá, maivá varázsolva. Szerencsére végre itthon is nyitottak a menyasszonyok az “újra”, azaz a “régire”, tavaly már nem egy vintage stílusú magyar esküvőt volt szerencsénk másik blogunkon (lovediywedding.blogspot.hu) bemutatni és idén is várjuk az esküvői beszámolókat.

9.      Miért pont a Vintage stílushoz nyúltatok vissza?

Kislány korunk óta folyamatosan kincsek után kutattunk például a nagyi szekrényében, gyűjtöttünk minden kacatot, kerestük a szépet, az egyedit :) Csodás érzés látni, ahogyan a régi tárgyak, anyagok újjászületnek, egy modernebb felfogásban, egy teljesen más tárgyban, kiegészítőben vagy ékszerben.

Something Old Bride10.  Az esküvő kiegészítők mellet „Csináld magad” résszel is foglalkoztok. Ebben az esetben is kizárólag az esküvőkre koncentráltok?

Manapság nagyon népszerűek a “csináld magad” azaz DIY ötletek, nincs ez másként az esküvőknél sem. Rengeteg külföldi blogból inspirálódunk, ahol számos egyszerű, de nagyszerű dekorötlet és kiegészítő található. Többek között készíthetünk asztaldekorációt befőttesüvegekkel vagy akár csipeszekkel, menyasszonyi cipődíszt szalagokból, zászlófüzért, tortadíszt papírból vagy akár tortacsipkés meghívót. Mindhez szuper ötleteket találhatnak az érdeklődők a már említett másik blogunkon.

11.  Gondoltatok már arra, hogy együtt dolgozzatok egy esküvőszervezővel? Vagy esetleg, hogy Ti magatok váljatok azzá?

Szerencsére ez már nem csak álom, lassan magunk is esküvőszervezőkké vagy ahogy én hívom “esküvő álmodókká” válunk, hiszen a másik blogunk kapcsán idén már több esküvőt is lehetőségünk lesz nem csak bemutatni, hanem szervezni és dekorálni is. A meghívótól kezdve a dekoráción át, a köszönőajándékokig szinte mindenben tudunk segíteni a hozzánk forduló menyasszonyoknak :)

Something Old Bride12.  Mi a 3 legfontosabb dolog, ami eszetekbe jut egy menyasszonyról?

Valami régi, valami új és valami kék…

13.  Mi a cél?

Célunk, hogy minél többen megismerjenek minket, csodás kiegészítőinket és ékszereinket és rajtuk keresztül pedig a régi esküvők világát, a vintage stílust.

Something Old Bride14.  Hol találkozhatunk Veletek?

Termékeink megvásárolhatóak a Meskán: http://www.meska.hu/Shop/index/13861 illetve nemsoká elérhetőek lesznek a Casual Luxury webáruházban is: http://casualluxury.hu/

Igyekszünk még az esküvői szezon előtt minél több kézműves vásárra eljutni, ezekről folyamatosan értesítjük majd a minket követőket FB oldalunkon (https://www.facebook.com/SomethingOldBride) és a blogunkon (http://somethingoldbride.blogspot.hu) is. :)

És végül egy csodás meglepetés, amelyet a lányok ajánlottak fel Nektek… Ha tetszenek ezek a gyönyörű esküvői kiegészítők, akkor most esélyetek van megnyerni a képen látható gyűrűpárnát, mely szobátok legszebb dísze is lehetne… Játszatok érte még ma!

gyűrűpárna Sorsolás június  1. szombat! 
Addig is figyeljétek a VoilaMode oldalát:
https://www.facebook.com/pages/Voila-Mode/131913223531562, ahol hamarosan felteszünk egy kérdést, a helyes válasz beküldői között sorsoljuk ki azt a szerencsés nyertest, akihez még aznap galambpostán elküldjük ezt a meseszép gyűrűpárnát…

VM

Kategória: Esküvőtrend, Szóról-szóra | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.