Happy BDAy, Cindy Crawford!

Foglalkozása szupermodell

Cinthia Ann Crawford 1966. február 20-án született. A ma is gyönyörű szupermodell, színésznő és üzletasszony örök védjegye az ajka fölötti anyajegy. Christy Turlingtonnal, Claudia Schifferrel Linda Evangelistával és Naomi Campbell-lel együtt azon kevés szupermodellek közé sorolják, aki megváltoztatta az 1990-es évek divatját.

Cindy CrawfordAz Illinois állambeli Dekalb városában született. Három testvére is van: Jeff (elhunyt), Chris és Danielle. 16 éves volt, amikor felfedezte egy fotós, ahogy a kis Cindy a kukoricaföldeken dolgozott. A fotónak jó visszhangja volt. Két éven át az Elite Modellügynökségnél dolgozott. Mivel esze is volt nemcsak szép, a modellkedést félbehagyva egy időre és vegyészetet tanult ösztöndíjjal a Northwestern University-n. Nagyon jól tanuló volt, mégsem foglalkozott a mérnöki diploma megszerzésével. Végül mégis a modellkedés mellett döntött és otthagyta az egyetemet.

Cindy Crawford 1983. Modellkarrierjében fontos tényező lett a híres divatfotós Victor Skrebneski, aki nagy sikerű képeket készített róla. Az igazi karriert New Yorkban indította el számára 1986-ban. Cindy arcán a kis anyajeggyel különlegesnek számított. Hamarosan a legkeresettebb modell lett az USA-ban. Két éven belül a legnagyobb divattervezők dolgoztatták, divatmagazinok címlapjain pózolt. Az első igazi szupermodellek elit csoportjába tartozott Naomi Campbell-lel, Claudia Schiffer-rel és Linda Evangelistával együtt.

Cindy Crawford 1990.Megjelenéseiért hatalmas összegeket kapott. 1988-ban Cindy lefotóztatta magát Hugh Hefner Playboy magazinjában és ezzel nagy vihart kavart a modellvilágban. Olyan népszerűségre tett szert ezzel a tettével a férfiak között, hogy 6 éven át az MTV House of Style című műsorának háziasszonyaként dolgozhatott. Cindy a nagyon jó üzleti szellemű hölgy, fürdőruhanaptárakat, fitness-videókat adott ki.

Cindy CrawfordBefektetőként szerepelt Naomi Campbell-lel, Elle MacPherson-nal és Claudia Schifferrel együtt a Fashion Café üzletláncba. Cindynek nyeresége származott a később sikeressé váló Planet Hollywoodban is. Nagy cégekkel kötött milliós nagyságrendű reklámszerződéseket, a Pepsivel, a Kay Jewelers-szel és Revlonnal. Szerette a különc dolgokat a legkülönbözőbb újságok címlapjára került.

Cindy Crawford Szerelmi élete

Azon szerencsés lányok közé tartozik, aki kimondhatta a boldogító igent a sármos Richard Gere-nek. 1998-ban már Rande Gerber felesége lett, akitől két gyermeke is született, fia Presley Walker és kislánya Kaya Jordan Gerber.

Cindy CrawfordTovábbi képek Róla:

Cindy CrawfordCindy Crawford 1988.Cindy Crawford 1991.Cindy Crawford 1993.Cindy Crawford 2010.Cindy CrawfordCindy Crawford 2010. Cindy CrawfordCindy CrawfordBoldog 47. születésnapot Cindy! :)

VM
Forrás:
wiki

http://www.zimbio.com

http://pleasurephoto.wordpress.com
http://supermodelshrine.tumblr.com
http://divaonsea.wordpress.com

Kategória: Születésnapos | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.