10 inspiráló hely

Ahol egyszerűen jó lenni

Mindenki életében van az a hely, ahol tökéletesen feltöltődhet, regenerálódhat, ahol jól érzi magát és ahol megtapasztalhatja saját kreativitásának végtelen erejét. Itt motiválódhatunk, megdolgoztathatjuk az elménket, vagy csak egyszerűen álmodozhatunk, így kizökkenve a stresszes, szürke hétköznapokból. Te hol tudsz a legjobban kikapcsolódni?

 Az ihlet gyakran nagyon könnyen jön, míg máskor elvesződik a sok munka és elfoglaltság között. Nálam általában mindig váratlanul, elalvás előtt, ahogy lehunyom a szemeimet, berobban a kreatív gondolat. Vannak azonban az én életemben is olyan napok, amikor egyszerűen nem jut eszembe semmi értelmes, amit papírra vethetnék.

Amikor írok, épp úgy érzem magam, mintha megszállna valami. Na jó, talán nem maga az ördög, de ha mégis, akkor biztos, hogy ilyenkor jókedvében bújik belém. Azokon a napokon viszont, amikor megfeledkezik rólam a kisördög, elmegyek kedvenc lélekemelő helyeimre.

1. Bolhapiac

Egy kellemes hangulatú piactér engem mindig kikapcsol. Valami oknál fogva szeretek szöszölni, keresgélni és egy cseppet sincs ellenemre a tülekedés, a lökdösődés egy szombat délelőtt. Ami másoknak kidobni való lom, az nekem talán egy régóta keresett kincs. Retro álmok, vintage darabok, megkopott emlékek mind egy helyen.

2. Könyvtár

Egy könyvekből épült kalitka. Számomra a leginspirálóbb terep az ihletszerzéshez egy zegzugos könyvtár, ahol keveredik a tinta és a régi papírlapok illata. Meglehet, hogy régimódi vagyok, de az guglizásnál jobban szeretek kinyitni egy szép borítású könyvet és hosszú órákig elveszni a fekete betűk sűrűjébe.

3. Múzeum

Az alkotás és kreativitás talán egyik legszebb színtere a múzeum. Ez az a hely ahol még a legnagyobb művészek is képesek ihletet meríteni. Ha pedig megjön az ihlet, megszületik a mű. Amíg nálam nem jön az ihlet, addig szájtátva csodálom Monet, Frida Kahlo, Henri Toulouse-Lautrec és Pablo Picasso ma is ámulatba ejtő alkotásait.

4. Piknikezés

Szabad levegő, kék égbolt, ragyogó napsütés és egy kosárnyi finomság. A piknikezés általában egy kis romantikával fűszerezve az igaz, de van az úgy, hogy egyedül sokkal jobb. Van, hogy ilyenkor egy pohár finom bor jobb társaság, mint a legjobb barát, vagy a kedves.

5. Kávézó

Semmi sem ad számomra értékesebb ötleteket, mint egy finom, gőzölgő fekete. A hosszú munkanap után egyszerűen imádok beülni kedvenc kávézómba, hol egyedül, hol barátokkal. Egy korty ebből a keserű nyugalomból és azonnal jön a mindenen átsegítő gondolat.

6. Játszótér

Manapság egyre jobban kitolódik az az életkor, amikor a nők végre gyermekvállalásra adják a fejüket. Ezzel nincs is gond, hiszen anyaként mindent meg szeretnénk adni leendő gyermekünknek, ami a mai válságos helyzetben hol könnyebb, hol sokkal nehezebb. Az anyai örömök átélése előtt, addig is jó hely egy kis tapasztalatszerzéshez a közeli játszótér. Anyák, nagymamák morajló beszéde, kis tipegők zajos kacagása, nincs is kedvesebb hely, mint egy árnyékot adó fa alatt, a játszótér közepén üldögélni. Elképzelni, hogy egyszer talán belőlem is jó anya lesz, igazán inspiráló.

7. Falu, távol a várostól

Nincs is annál egészségesebb, mint a friss, vidéki levegő. Ha már neked is eleged van a városi nyüzsgésből, a szmogból, a mindennapi stresszből és színekre, virágos rétre, csillagos égre vágysz, akkor hajrá. Irány le vidékre! Főleg nyáron érdemes elhagynod zajos környezetedet, mert ilyenkor vidéken vannak a legszuperebb rendezvények, amit igazán kár lenne kihagyni.

8. Autópályán egyedül az autódban

Kétszázhúsz felett észre sem veszed, és elhagyod a valóságot… Nah jó talán annyival mégsem kell száguldjunk az autópályán, hogy átértékeljük magunkban a világot. Az biztos, hogy az ember lánya is legalább annyira imád száguldozni, mint az erősebbik nem fele. Mit sem élvezek jobban, amikor sikkesen elindulva, elfelejtve minden rosszat, eltörpül mögöttem a táj.

9. Tengerpart

Sokszor arra gondolok, hogy előző életemben biztos a tenger szülötte lehettem. Különben mi másért rajonganék ennyire az azúrkék tenger színéért, a hófehér homok érintéséért, a parthoz verődő habok morajlásáért és a sirályok szárnyalásáért? Képes vagyok órákig a stégen üldögélni, elveszve a tenger végtelenjébe, miközben pimaszul mezítelen lábaimat a vízbe lógatom. Örök kapcsolat ez köztem és közte.

10. Puha ágy

Mivel is érhetne véget egy hosszú, fárasztó, ihlet mentes nap, mint egy forró ágyjelenettel, szerelmeddel? Sok kommentárt nem fűzök ehhez a részhez, inkább tartom magamat a jó, öreg közmondáshoz: A szexről nem illik beszélni, azt csinálni kell! Xoxo: Krisztin

Képek:

http://weheartit.com

Kategória: Blogszáj | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.