Kerekesszékes szépségek a kifutón

Megválasztották a Miss Colours Hungary 2012 királynőjét

Az Érthetően Az Egészségért Alapítvány és a Colours Rehab Kft. szervezésében, 2012. február 25-én a Larus Rendezvényközpontban került megrendezésre az első magyarországi kerekesszékes szépségverseny, a Miss Colours Hungary 2012, amelynek döntőjében megválasztották Magyarország első kerekesszékes szépségkirálynőjét!

Kislányként, alig 14 éves koromban testközelből megtapasztalhattam milyen is tolószékben élni, igaz röpke pár hónap elteltével végül újra lábra állhattam. Vannak azonban  olyan emberek, akik egész életüket kerekesszékben kell leéljék. Közöttük olyan sok fiatal, szép és csinos lány van és most a Miss Colours Hungary szépségversenyen be is bizonyíthatták ország-világ előtt, hogy ők is megérdemlik az elismerést, nekik is joguk van a rivaldafényhez. A kerekesszék nem azt jelenti, hogy megszűnt az élet, csupán egy kicsit átalakult.

Az első helyezett, a zsűri döntése alapján a Miss Colours Hungary 2012 királynője Varga Katalin Eszter (26) lett, aki nagykövetként egy éven keresztül fogja felhívni az emberek figyelmét a kerekesszékesek sikereire, eredményeire, valamint az akadálymentesítés fontosságára.

Varga Katalin Eszter

A zsűri a Miss Colours Hungary 2012 első udvarhölgyének Melnyik Edinát (19) választotta, a második udvarhölgy pedig Molnár Marietta Laura (28) lett. A közönségdíjas az interneten leadott és a helyszínen résztvevők szavazatai alapján Sáfrány Anita (29) lett. A nyitányban a Miss Colours Hungary 2012 háziasszonya Pataki Zita köszöntötte a vendégeket, aki végig a versenyzők mellett volt a felkészülési időszakban is, így ismerősként mutatta be a hölgyeket a színpadon. A rendezvény díszvendége Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára volt, az egyetlen ember a világon, aki az olimpiai és a paralimpiai játékokon is érmet szerzett. A rendezvényen köszöntő beszédet mondott Dr. Váczi János, a rendezvénynek otthont adó Hegyvidék (XII. kerület) alpolgármestere.

A szépségverseny zsűrije a Miss Colours Hungary ötletgazdája, Kazány Tibor, a Colours Rehab Kft. ügyvezető igazgatója, Magony Szilvia szépségkirálynő és műsorvezető, Lakatos Márk stylist, Fiala de Gábor fotóművész, és Murga György, a rendezvénynek helyet adó Larus Étterem és Rendezvényközpont üzletág igazgatója voltak. A nyitó beszédeket követően a versenyzők Nemes Nóra koreográfiája alapján három alkalommal tartottak bemutatót a kifutón, egyszer nappali viseletben, majd két estélyis felvonulás során.

A rendezvényen bemutatkozott a Kerekesszékesekért Alapítvány, amely a további sportsikerek eléréséhez ünnepélyes átadás keretében sportszéket ajánlott fel Lőrinczi Tibor verseny-tollaslabdázó részére, valamint két sportszéket a HUN Gladiators Rugby Csapat részére. A rendezvényen fellépett a többszörös Fonogram-díjas Molnár Ferenc Caramel.

A felkészülés alatt a versenyzők szállását a Novotel Congress Hotel biztosította, a felkészülés a Black Diamond csoport rendezvénytermében történt. A verseny során a hölgyek nappali viseleteit az ATTITUDE biztosította, melynek tervezője és művészeti vezetője, Zoób Kati divattervező. Az estélyi ruhák pedig a tervezőnő saját kollekciójából, a Katti Zoób Couture ruhakölteményeiből lettek kiválasztva.

Zoób Kati

A versenyzők a Schoeffel Gyöngy ékszereit viselték, a sminkeket Sipos Zita készítette, a frizurákról a Krisztina Hairminc Fodrászat gondoskodott, a hölgyek körmeit a Perfect Nails készítette.

VM

Köszönet az sajtóanyagért és képekért: www.misscolours.com

Látogassatok el a: www.facebook.com/misscolourshungary oldalra!

Kategória: Divatesemények | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.