„Mert ez a Te napod!”

Schlovicskó Katalin: A te napod, a te esküvői smink stílusod

Számos könyv és album áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy egyéniségünket kifejezzük, esküvőnk napját tökéletessé tegyük. Ajánlok most nektek egy kiemelkedő könyvet a tömegből, mely elsősorban menyasszonyoknak szól, ill. azoknak, akik gyakran tétlenül állnak a tükör előtt. Sminkelni szeretünk, de hogy valójában mi áll jól nekünk?

Schlovicskó Katalin kozmetikus és az egyik legjobb, magyar bajnok sminkmester. Több mint 15 éve dolgozik a szépségszakmában, és tizenhárom éve az Estée Lauder cég Magyarországi sminkmestere. Katalin számára ez nem munka, de már nem is egyszerű hobbi, ez szerelem. Igazán szerencsés nőnek mondhatja magát, hiszen élete végéig azt csinálhatja, amiről mindig is álmodott, szebbé varázsolni a nőket.

Hitvallása: „Az ember lelki és külső adottságainak összehangolása, a fizikai létünk külső és belső szépségének megmutatása, kifejezése.”

Katalin minden munkája előtt szereti megismerni a nőt, aki ott ül vele szemben, szereti látni annak érékeit és belső egyediségét. A belső szépség egy állapot, mely mindenkiben ott lakozik, egy szép smink ennek a külső megnyilvánulása, így nem mindegy, hogyan sminkeljük ki magunkat. Sok lány, köztük sok menyasszony nem tudja milyen a valódi stílusuk, így azt sem hogyan fejezhetnék ki magukat igazán, mi áll jól nekik és a sminket hogyan viseljék.

Katalin a Berzsenyi Dániel Főiskolán tanult, ahol protokoll és rendezvényszervező szakon végzett. A lényeg azonban most mégsem az iskola, hanem az a bizonyos tantárgy, a szeretet művészete és empátia. Ezen a tantárgyon belül írta meg szakdolgozatát a menyasszonyok lelki világáról szociológiai és pszichológiai szempontból. Ekkor született meg benne az elhatározás, hogy egyszer ír majd egy könyvet, amely kizárólag a menyasszonyokhoz fog szólni, és az álom most valóra vált.

A te napod, a te esküvői smink stílusod

(It’s your day, your wedding make-up style)

Katalin szerint minden nő szép, nagyon szép, csak éppenséggel fogalmuk sincs, hogy mi is áll jól nekik. Ez a könyv amolyan útmutatás arról, hányféleképpen lehet kisminkelni egy menyasszonyt. Sokan ugyanis azt gondolják, hogy egyfajta esküvői konty, és egyfajta esküvői smink létezik csupán és ezzel vége is, de tévednek.

Részben azért is született ez az alkotás, hogy a segítségére legyen mindazoknak, akik nem tudják merre is induljanak el. A mai nők sok féle stílus közül válogathatnak, de nem tudják pontosan, hogy valójában mi is áll jól nekik. A könyv stílusokat, sminkeket, hangulatokat mutat be, melyek minden bizonnyal kiindulópontot tudnak majd nyújtani abban, hogy mindenki megtalálja az igazit, nem csak a szerelemben, de a sminkben is.

Schlovicskó Katalin, A te napod, a te esküvői smink stílusod című alkotásának sajtótájékoztatóját február 14-én tartotta, a szerelmesek napján. Nem véletlenül, hisz a szerelem beteljesülése maga az esküvő.

A könyv bemutatóján a kész alkotást lapozgatva eszembe jutott, hogy két dolog van az életben, hinni és nem hinni. Én a hitet választom, és ha te is így vagy ezzel, akkor egyetértesz velem abban, ha már hiszünk, akkor valami igazán csodálatos dologban kell hinnünk. Az egyik ilyen csoda, ha a nagy nap tökéletes és feledhetetlen lesz. Hisszük, hogy aznap, amikor fehér ruhát öltünk, szerelmünk mellett az életünk is révbe ér. Ahhoz, hogy az esküvőnk igazán gyönyörű és örök emlék legyen, nem elég éreznünk a boldogságot, aznap mindenkinek látnia kell, hogy ragyogsz és boldog vagy, ami egy tökéletes sminkben teljesedik ki.

Legyen akármilyen is a stílusod, ebben a könyvben megtalálod a hozzád illő sminket. Az album álomszép sminkjeiről készült fényképei példák széles tárházát mutatják be az elegánstól, a drámain keresztül, a bolondos, vagy szexin át, a klasszikus és romantikusig. Schlovicskó Katalin összesen 14 sminkstílust és +1 átalakítást sorakoztat fel az olvasó számára, de hogy melyek is ezek pontosan azt itt és most nem árulom el, ezt látnod kell!

Köszönet Schlovicskó Katalinnak!

Forrás:

http://www.schlovicskokatalin.hu/

A bejegyzés kategóriája: Szépségsarok
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>