Látomás vagy valóság?

Álmok, melyek a Látomásban valóra válhatnak

Hosszú hétvégén vagyunk túl, elköszöntünk a 2010-től és közösen ünnepelhettük a 2011-et. Ennek örömére az újév első hétfőjén nyakunkba vettük a várost és elmentünk egy olyan butikba, amely nem újkeletű, de úgy gondoltuk, egyedi és különleges ruhái, ill. kiegészítői miatt be kell, hogy mutassuk Nektek.

Van egy, kettő, három butik Budapest szívében, melyek vezetője a fiatal Szontágh Julie, aki már 13 éve lakik hazánkban. Julie Lyonban született, mely Párizs után Franciaország egyik legnagyobb városa. Még alig volt 19 éves, amikor Magyarországra költözött egy kis bőrönddel.

A francia lány érettségije után azonnal el akart költözni Franciaországból. Több várost is végiggondolt, merre is induljon, mint Barcelona, Berlin, London, Dublin.  Miután vonzották a keleti országok, a sok különleges hely közül végül kishazánkat választotta. Elmondása szerint: „itt pont azt kaptam, amire vágytam, szeretem a káoszt, ha nincsenek a helyükön a dolgok, ha nem kocka minden”. Választásában az is hozzásegítette, hogy édesapja magyar születésű volt, igaz ő Franciaországban élte le életét, ill. hogy Julie már akkor valamennyire törte a magyar nyelvet.

Kezdetben a  divat Julie életében még nem játszott annyira jelentős szerepet, hisz annak idején nem épp egy butik élén képzelte el jövőjét, de így alakult. Ideköltözése után alig egy évvel már fel is ajánlották neki, hogy betársuljon egy meglévő boltba, a Látomásban. Az akkor még 20 éves lány diákként élvezte az új izgalommal teli életet Pesten, így kicsit félt is belevágni az egészbe, de végül igent mondott.  Egy évre rá kiszállt a társa az üzletből, így minden Julie-re maradt. Ennek azóta már 11 éve, és idő közben 3 boltja is lett a francia lánynak. Mindez nem lehetett a véletlen műve, “ennek így kellett történnie, mindez a sors keze lehetett”.

Julie hosszú évekig iparosokkal dolgozott együtt, így akkoriban nehezebben hordható, nem mindig jó minőségű darabokat árult, igen borsos áron, és csupán egy méretben (általában s-es), amit akkoriban minden hasonló designer boltban lehetett kapni. Három éve azonban gondolt egy nagyot és szemléletet váltott, azóta teljesen hordható, jól összekombinálható, trendekkel napra kész dolgokat árul mind három üzletében, egyszerre több méretben, jobb anyagokból, kidolgozottabb szabásmintákkal, melyek mind hozzájárulnak az üzlet sikeréhez. A Látomás egyediségét annak is köszönheti, hogy a külföldről behozott darabok sehol máshol a városban nem kaphatóak, csak itt, az árak mégis nagyon barátiak: ruhák már 3950 Ft-tól, felsők 1500 Ft-tól, farmernadrágok 7000 Ft-tól, táskák 3000 Ft-tól, míg kiegészítők már 500 Ft-tól kaphatóak.

A bolt kínálata Julie egyedi és sajátos stílusát tükrözi, ahogy mondta: „Olyant nem veszek, ami szerintem nem jó, de másnak biztos bejön. Mindig az ízlésemet tükrözi a bolt. Így végkép öröm a munka, utazom és mindent megveszek, ami tetszik.” Julie szereti a divatot, de nem követi vakon, viszont tudja, mi az, ami kell a divatra éhes fiatal lányoknak és nőknek.

Látogassatok hát el a Látomásba, már csak azért is, hogy megtapasztaljátok az igazi francia kiszolgálást, mely máshol, mint a nagy önkiszolgáló, futószalagon gyártott ruhákat árusító üzletekben nem megszokott: a vásárló nyugodtan leveheti a kabátját és nézelődés közben megmelegedhet egy pohár kávé vagy tea mellett. Minden megvásárolt termékre van garancia, ingyenesen átalakítják, rád szabják a terméket (akár utólagosan), sőt cserére is van lehetőség, ha időközben meggondoltad volna magad. Cél, hogy a vevők teljesen elégedettek legyenek.

Mi ott voltunk, megismerhettük Juliet, felmelegedhettünk a hideg városi séta után és örömmel szemezgethettünk a különleges választékban, így bátran merjük ajánlani mindenkinek, aki szereti a divatot, ugyanakkor mégis ki akar tűnni a divat őrületes forgatagában.

Köszönöm a képeket és a személyes információkat Szontágh Julienak!

Forrás: http://www.latomas.hu/

Látomás üzletek: Dohány utca 16-18., Király utca 39. Párizsi utca 4.


A bejegyzés kategóriája: Boltról-boltra
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>